Ajánlja fel adója 1%-át
Támogassa intézményünket

Rendezvények

RENDEZVÉNYEINK:

1. Korda Bál

A Keviföld Alapítvány és a Korda Vince Táncművészeti, Képzőművészeti és Színjáték Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében idén másodjára került megrendezésre a Korda Bál. A színvonalas táncbemutató mellett a képzőművészet tanszak tanulóinak munkáit is megcsodálhatta a báli közönség. A bál bevételét a tanulók támogatására és eszközök, jelmezek beszerzésére fordítottuk.

2. Látni és Láttatni Képzőművészeti Kiállítás

A Keviföld Alapítvány és a fenntartásában álló Korda Vince Táncművészeti, Képzőművészeti és Színjáték Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében idén hetedik alkalommal került megrendezésre a „Látni és láttatni” képzőművészeti kiállítás. A kiállításon művésztanáraink alkotásai, kiemelkedő adottságú tanulóink munkái, tanulóink amatőr művész adottságokkal rendelkező szüleik alkotásai, valamint a Keviföld Alapítvány kuratóriumának amatőr művészei munkái kerülnek kiállításra.

3. Hegyfoky Kabos Emlékverseny

Hegyfoky Kabos a 19.és 20. század fordulóján élt és alkotott Túrkevén. A klímakutatás területén végzett megfigyeléseket, melyek az egész történelmi Magyarországra kiterjedtek. Az első obszervatóriumot az ő javaslatára építették. Ferenc József császár által alapított lovagrend birtokosa. Megfigyelését 100 év múltán is tanítják az egyetemek meterológiai tanszékein. A vele kapcsolatos kerek évfordulókat a debreceni és a szombathelyi egyetemmel tudományos emlékülés keretében ünnepeljük meg.Az éghajlatkutató halálának 97. évfordulójára emlékezve idén hatodik alkalommal került megrendezésre az emlékünnepség. A városi szavalóversenyre való jelentkezés feltétel a klimatológus tevékenységéhez köthető versek választása, tehát a szél, a napfény, a hó, az eső, a vihar megjelenése a választott produkcióban. A felső tagozatos és középiskolás tanulók részére vetélkedőt hirdettünk. A verseny minősítő jellegű , azaz többen kaphatnak arany-, ezüst- vagy bronzminősítést. Akik minősítést nem érnek el, oklevél díjazásban részesülnek. A versenyt háromtagú zsűri értékeli.

A tánc tanszakos tanulóink fellépnek a telephelyeink önkormányzatainak, civil szervezeteinek rendezvényein. Fellépéseink száma tan évente meghaladja a 30-at.

Az iskola kapuját székely kapura cseréltük, az átadáskor Bíró Sándor gyergyószentmiklósi református lelkész áldotta meg.