Támogassa intézményünket!

Rendezvények

RENDEZVÉNYEINK:

1. Korda Bál:

A Keviföld Alapítvány és a Korda Vince Táncművészeti, Képzőművészeti és Színjáték Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében megrendezett jótékonysági rendezvény.

A színvonalas táncbemutatók mellett a képzőművészet tanszak tanulóinak munkáit is megcsodálhatja a báli közönség. A bál bevételét a tanulók támogatására és eszközök, jelmezek beszerzésére fordítjuk.

 

2. Látni és Láttatni Képzőművészeti Kiállítás:

A Keviföld Alapítvány és a fenntartásában álló Korda Vince Táncművészeti, Képzőművészeti és Színjáték Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében  kerül megrendezésre minden évben a „Látni és láttatni” képzőművészeti kiállítás. A kiállításon művésztanáraink alkotásai, kiemelkedő adottságú tanulóink munkái, valamint amatőr művész alkotásai kerülnek kiállításra.

 

3. Hegyfoky Kabos Emlékverseny:

Hegyfoky Kabos a 19.és 20. század fordulóján élt és alkotott Túrkevén. A klímakutatás területén végzett megfigyeléseket, melyek az egész történelmi Magyarországra kiterjedtek. Az első obszervatóriumot az ő javaslatára építették. Ferenc József császár által alapított lovagrend birtokosa. Megfigyelését 100 év múltán is tanítják az egyetemek meterológiai tanszékein. Az éghajlatkutató halálának évfordulójára emlékezve minden évben megrendezésre kerül az emlékünnepség. A városi szavalóversenyre való jelentkezés feltétel a klimatológus tevékenységéhez köthető versek választása, tehát a szél, a napfény, a hó, az eső, a vihar megjelenése a választott produkcióban. A felső tagozatos és középiskolás tanulók részére vetélkedőt hirdetünk. A verseny minősítő jellegű , azaz többen kaphatnak arany-, ezüst- vagy bronzminősítést. Akik minősítést nem érnek el, oklevél díjazásban részesülnek. A versenyt háromtagú zsűri értékeli.